Uitzicht Mount Cook NP

Begin deze week arriveerde ik in Nieuw-Zeeland. Het was een drukke en afwisselende week, waarvan ik enorm genoten heb. Mooie bergen, prachtige meren, groene heuvels, verlaten stranden, bossen, wildlife en watervallen: Nieuw-Zeeland is echt enorm gevarieerd. Ik begon de week in Christchurch en reisde onder andere via Mount Cook naar Dunedin en Invercargill.

 

Zaterdag: vlucht naar Nieuw-Zeeland

Vlucht Brisbane-Christchurch met Qantas

Na 9 weken Australië vlieg ik vandaag door naar Nieuw-Zeeland. Ik heb eerst een 2 uur durende binnenlandse vlucht van Cairns naar Brisbane. In Brisbane stap ik over en vanaf daar is het nog 3 uur vliegen naar Christchurch in Nieuw-Zeeland. Ik overnacht dichtbij het vliegveld in een hostel.

 

Zondag: mijn moeder opwachten op het vliegveld en Christchurch in

Christchurch Cathedral

’s Morgens neem ik de shuttle van het hostel naar het vliegveld, waar ik mijn moeder op wacht. Zij reist vier weken met mij mee door Nieuw-Zeeland. We halen onze huurauto op en gaan ’s middags Christchurch in, de grootste stad op het Zuidereiland (Nieuw-Zeeland bestaat uit 2 grote eilanden: Noordereiland en Zuidereiland). Christchurch is vooral bekend door de heftige aardbeving die in 2011 plaatsvond. Onder andere het monument met 185 witte stoelen (voor elk slachtoffer een stoel) en de ingestorte kathedraal in het centrum herinneren hier nog aan. Christchurch is leuk voor een middag, maar is verder niet heel bijzonder.

Met mam op vliegveld ChristchurchHuurauto Nieuw-Zeeland

185 White Chairs MonumentTram in New Regent Street

 

Maandag: Lake Tekapo en Lake Pukaki

Lake Tekapo

Maandag is de eerste echte dag van onze roadtrip. We rijden van Christchurch naar het kleine plaatsje Twizel (in de buurt van Mount Cook), waar we in een Airbnb overnachten. Onderweg stoppen we bij het felblauwe Lake Tekapo (het meer is echt zo blauw, de foto’s zijn niet bewerkt) en lopen we een korte hike op Mount John, waar we een prachtig uitzicht hebben over Lake Tekapo. Verder komen we langs Lake Pukaki, een ander meer met felblauw water. Prachtige plekken!

Lake TekapoLake Tekapo

Lake Pukaki

 

Dinsdag: Mount Cook NP

Mount Cook NP

Vandaag rijden we naar het Mount Cook National Park. De berg Mount Cook wordt in het Maori (de oorspronkelijke taal van de Nieuw-Zeelanders) Aoraki genoemd. Dit betekent ‘de berg die de wolken pakt’. Wij hebben veel geluk, want bij ons is het onbewolkt. We lopen drie mooie hikes in dit gebied en zien mooie bergen, meren en indrukwekkende gletsjers.

Mount Cook NPMount Cook NP

Mount Cook NP

Mount Cook NPMount Cook NP

Mount Cook NP

 

Woensdag: door naar Dunedin

Katiki Point

Na twee nachten in Twizel rijden we vandaag door naar studentenstad Dunedin. Onderweg naar Dunedin maken we een aantal leuke tussenstops. We bezoeken een dam, enkele uitzichtpunten over zee waar we zeehonden spotten en de Moeraki Boulders (60 miljoen jaar oude ronde keien op het strand). ’s Middags gaan we Dunedin in. Dit is qua inwonertal de tweede stad van het Zuidereiland en heeft veel Schotse invloeden. De naam ‘Dunedin’ komt van de Keltische naam voor Edinburgh (de Schotse hoofdstad). In Dunedin verkennen we het centrum, lopen we een streetartroute en bezoeken we de op één na steilste straat ter wereld (hellingspercentage van 35%).

Benmore Dam Moeraki Boulders

Moeraki Boulders

Katiki PointKatiki Point

Baldwin Street Dunedin

Dunedin Railway StationSint-Paulus Kathedraal

Streetart DunedinStreetart Dunedin

 

Donderdag: Otago Peninsula

Sandymount Lookout

Vlakbij Dunedin ligt het Otago Peninsula, een schiereiland met een lengte van zo’n 20 kilometer. We zien hier zeeleeuwen en albatrossen, lopen meerdere mooie hikes en genieten van de mooie uitzichten en prachtige verlaten stranden. Ondanks dat het een hele bewolkte dag is en er ook regen valt, genieten we toch enorm van dit geweldig mooie schiereiland!

Tunnel Beach

Tunnel BeachSandfly Beach

Sandfly Beach

AlbatrossenOtago Peninsula

Pilots Beach

 

Vrijdag: Dunedin-Invercargill

Purakauni Falls

We sluiten de week af met een rit van Dunedin naar Invercargill. Eigenlijk is het niet eens zo’n lange rit, maar doordat we veel stops maken zijn we toch lang onderweg. We lopen meerdere hikes, zien mooie watervallen, stoppen bij enkele viewpoints, bezoeken een grot aan zee (Cathedral Cave) en staan op het meest zuidelijke puntje van het Nieuw-Zeelandse vasteland (Slope Point). Wat een geweldige dag!

McLean FallsCathedral Cave

McLean Falls

Nugget PointSlope Point

Vandaag (zaterdag) rijden we door van Invercargill naar Te Anau. Komende week brengen we dan tijd door in de plaatsen Te Anau, Queenstown en Wanaka. Er staan vooral veel hikes op de planning.

Route Nieuw-Zeeland (week 17)

arrow_up