Uitzicht over Daintree NP

Afgelopen week was mijn laatste week in Australië. Ik bracht de week bijna volledig door in Cairns en omgeving. Ik ging twee dagen naar het regenwoud ten noorden van Cairns, deed een snorkeltour naar het Great Barrier Reef en deed een tour die in het teken stond van watervallen en zwemmen.

 

Zaterdag: van Mission Beach naar Cairns

Busstation Mission Beach

Om 10 uur sta ik op het busstation van Mission Beach voor mijn laatste busrit van Mission Beach naar Cairns. Helaas heeft de bus onderweg een technisch probleem gekregen, waardoor de bus pas om 15.30 uur in Mission Beach arriveert. Uiteindelijk kom ik met 5,5 uur vertraging in Cairns aan.

 

Zondag: snorkelen bij het Great Barrier Reef

Snorkeltour Great Barrier Reef

Vandaag ga ik mee met een snorkeltour naar het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld. Op de heenweg heb ik helaas wat last van zeeziekte, maar toch kan ik gelukkig wel genieten van het snorkelen (op twee verschillende plekken) en de lunch. Ik zie veel mooi koraal en prachtige vissen.

Snorkelen bij Great Barrier Reef

 

Maandag en dinsdag: tweedaagse tour naar Cape Tribulation / Daintree NP

Uitzicht Cape Tribulation

Ten noorden van Cairns ligt het Daintree National Park, het oudste regenwoud ter wereld. Ik heb een tweedaagse tour geboekt waarbij we overnachten in Cape Tribulation, midden in het regenwoud. We zien wallaby’s (kleine kangoeroes), gaan mee met een krokodillentour, spotten schildpadden en doen een nachtwandeling door het regenwoud waarbij we spinnen, kikkers en een babykrokodil zien. Verder gaan we zwemmen op een prachtige plek met helder water, stoppen we bij meerdere mooie uitzichtpunten en maken we een stop in het plaatsje Port Douglas. Twee fantastische dagen!

Rock wallaby bij Granite GorgeKrokodil in Daintree NP

Krokodil in Daintree NP

Veld met wallaby's

Spin tijdens nachtwandelingSchildpad bij Port Douglas

Uitzichtpunt op terugweg

Zwemstop in regenwoud

 

Woensdag: rustdag

Woensdag is deze week mijn rustdag. Ik slaap uit en blijf bijna de hele dag in het hostel.

 

Donderdag: watervallen en zwemmen (dagtour)

Milla Milla Falls

Ik heb vandaag een dagtour geboekt naar het gebied ten zuidwesten van Cairns. De tour staat in het teken van watervallen en zwemmen. De eerste zwemstop is in prachtig helder bergwater. Bij de tweede stop (Josephine Falls) kunnen we over de rotsen naar beneden glijden (natuurlijke glijbaan). Na een heerlijke lunch gaan we naar de Milla Milla Falls (bovenstaande foto), waar je zelfs achterlangs kunt zwemmen. De laatste stop is een 60 meter diep vulkanisch kratermeer. Naast het zwemmen lopen we ook nog een stukje door het regenwoud en gaan we naar wat uitzichtpunten. Wat een heerlijke relaxte dag en de perfecte afsluiting van mijn Australiëreis!

Babinda Boulders

Babinda Boulders

Lake Eacham

 

Vrijdag: laatste dag in Australië

Mijn laatste dag in Australië bestaat onder andere uit het regelen van de laatste dingen voor Nieuw-Zeeland, het draaien van een was, het opnieuw inpakken van mijn backpack en het schrijven van dit weekverslag.

Vandaag (zaterdag) vlieg ik van Cairns naar Christchurch (Nieuw-Zeeland). Morgenvroeg (zondag) arriveert mijn moeder in Nieuw-Zeeland. We gaan de komende vier weken samen Nieuw-Zeeland ontdekken. Heel leuk en gezellig om dit samen te gaan doen en haar na een kleine vier maanden weer te zien! We hebben een auto gehuurd en gaan komende week onder andere naar Christchurch, Mount Cook en Dunedin en omgeving.

Route wereldreis week 16

Reacties  

# Anoniem 09-02-2020 14:05
Hey Gelmer,
Wat kom je op mooie plekken zeg. Komende weken veel plezier met je moeder gewenst. Groet, Jaab
Antwoorden
# Gelmer (Dive into the World) 09-02-2020 19:23
Dankjewel Jaab!
Antwoorden
# Henk van de Riet 09-02-2020 11:03
Hoi Gelmer, het blijft fantastisch om je zo te volgen en te zien wat je doet. Prachtig!
Veel plezier de komende 4 weken samen met je moeder.
Groeten uit een winderig (vandaag kans op storm) Enter
Henk en Marian
Antwoorden
# Gelmer (Dive into the World) 09-02-2020 11:14
Dank voor jullie reactie! We hebben veel zin aan de komende weken. Hopelijk valt het mee met de storm. Hier is het 21 graden met zon; voor mam heel warm, voor mij aan de koude kant (in Australië was het 32 graden). Maar voor het hiken uitstekend weer!
Antwoorden
arrow_up