Whitehaven Beach op de Whitsundayeilanden

Inmiddels ben ik alweer 15 weken onderweg. Ik begon afgelopen week op de prachtige Whitsundayeilanden, waar ik een driedaagse boottour deed. Verder was ik afgelopen week in Townsville en Mission Beach.

 

Vrijdag t/m zondag: Whitsundayeilanden

Ik heb een boottour geboekt langs de Whitsundayeilanden. Deze eilandengroep werd in 1770 ontdekt door kapitein James Cook. Hij dacht dat hij de ontdekking deed op Eerste Pinksterdag (Whitsunday) en gaf de eilanden daarom die naam, maar achteraf blijkt dat het Tweede Pinksterdag was.

Catamaran WingsOnderweg tijdens boottour Whitsundays

Onze tour vertrekt vrijdagmiddag en we zijn zondagmorgen weer terug in Airlie Beach. We slapen dus twee nachten op de boot, wat een leuke bijkomstigheid is van een meerdaagse tour. Een ander voordeel van een meerdaagse tour (t.o.v. een dagtour) is dat je vaker gaat snorkelen. Tijdens de drie dagen gaan we in totaal vier keer snorkelen. Het is jammer dat ik geen onderwaterfoto’s heb, want wat is snorkelen in dit gebied mooi. Prachtig kleurrijk koraal, veel vissen en schildpadden.

Panoramafoto Whitsundays

Naast het snorkelen staat ook Whitehaven Beach, het bekendste strand van de Whitsundays, op het programma. We lopen naar de viewpoints en hebben ook tijd op het strand zelf (waar we nog pijlstaartroggen spotten). Whitehaven Beach is echt een plaatje!

Whitehaven BeachGelmer bij Whitehaven Beach

Whitehaven Beach

Pijlstaartrog bij Whitehaven Beach

Als het donker is gaat aan de achterzijde van de catamaran een soort blauw licht aan, waar vissen en andere zeedieren op af komen. We zien veel vissen en rifhaaien en worden op de eerste avond zelfs beloond met babyschildpadden. Dat is echt uniek, want de kans om die te zien is extreem klein. Onze schipper, die deze tour al drie jaar begeleidt, had ze nog niet eerder gezien.

Rifhaai achter boot

Strandje vlakbij Whitehaven BeachWhitsundays

 

Maandag: Airlie Beach-Townsville

Regen tijdens busrit Airlie Beach-Townsville

Vandaag reis ik verder van Airlie Beach naar Townsville, een rit van ongeveer 4,5 uur. Het regent bijna de hele rit. Momenteel is het regenseizoen in het noorden van de staat Queensland, dus af en toe regen viel te verwachten. Gelukkig is het tijdens de boottour naar de Whitsundayeilanden grotendeels droog gebleven.

 

Dinsdag en woensdag: Townsville

Uitzicht over Townsville en Magnetic Island

Townsville is een kuststad in de staat Queensland en heeft ongeveer 190.000 inwoners. Veel backpackers reizen meteen door naar Magnetic Island, een eiland dat bij Townsville voor de kust ligt, maar ik besluit een hostel in Townsville zelf te boeken. Het plan was eerst om een dag naar Magnetic Island te gaan, maar gelet op het regenachtige weer en omdat ik nog dingen moet regelen voor onder andere Nieuw-Zeeland, besluit ik Magnetic Island over te slaan. Wel maak ik nog een hike naar Castle Hill waar ik een prachtig uitzicht heb over Townsville en Magnetic Island.

 

Donderdag: door naar Mission Beach

Busrit Townsville-Mission Beach

Vandaag reis ik door van Townsville naar Mission Beach. Dit keer een rit van ongeveer vier uur. De busritten reserveer ik vooraf via de Greyhound website en doordat ik een maandpas heb gekocht kan ik zoveel met Greyhound reizen als ik wil. Ideaal!

 

Vrijdag: Mission Beach

Uitzicht hostel Mission Beach

In Mission Beach verblijf ik op een prachtige plek, namelijk in een hostel midden in het regenwoud. Het hostel ligt in de middle of nowhere, maar als beloning is het uitzicht heel mooi. Gezien de afgelegen ligging is het wat lastig vanuit hier op pad te gaan, dus ik blijf vandaag in het hostel.

Vandaag (zaterdag) reis ik door van Mission Beach naar Cairns. Daar heb ik ruim de tijd, want ik blijf maar liefst 6,5 dag in Cairns en omgeving. Er staan in Cairns een aantal leuke dingen op de planning. Ik ga onder andere twee dagen naar het regenwoud ten noorden van Cairns en een dag snorkelen bij het Great Barrier Reef. Zaterdag 8 februari eindigt mijn avontuur in Australië en vlieg ik door naar Nieuw-Zeeland. Heel veel zin in!

Route wereldreis week 15

arrow_up