Skyline Brisbane

Deze week bracht ik vooral door in Brisbane, wat ik echt een fantastische stad vond. Vanaf daar maakte ik een dagexcursie naar North Stradbroke Island en ook bracht ik veel tijd door in de stad zelf. Na Brisbane reisde ik door naar Noosa Heads.

 

Zaterdag: Surfers Paradise

Strand Surfers Paradise

Zoals je in het vorige weekverslag kon lezen begon mijn week in Surfers Paradise. Surfers Paradise staat vooral bekend om attractieparken, stranden, winkels en uitgaan. Vandaag verken ik het centrum van Surfers Paradise en breng ik tijd door op het strand.

Surfers Paradise

 

Zondag: van Surfers Paradise naar Brisbane

Uitzicht vanaf dakterras hostel

Ik ben gearriveerd in de 3e stad van Australië (qua inwonertal): Brisbane. Brisbane heeft 2,5 miljoen inwoners en is de hoofdstad van de staat Queensland. Op de bovenstaande foto zie je het uitzicht vanaf het dakterras van mijn hostel.

 

Maandag: North Stradbroke Island

North Gorge Walk

Voordat ik Brisbane zelf ga verkennen, staat er vandaag eerst een dagexcursie op het programma naar North Stradbroke Island. Dit is het op één na grootste zandeiland ter wereld. Vanaf Brisbane is het ongeveer drie kwartier rijden naar de ferry, waar je vervolgens nog eens drie kwartier op zit. Op het eiland zien we kangoeroes en koala’s, lopen we een mooie hike langs zee, gaan we naar meerdere stranden en bezoeken we Brown Lake. Wat een heerlijke dag!

North Gorge WalkNorth Gorge Walk

North Stradbroke IslandKoala op North Stradbroke Island

Kangoeroe op North Stradbroke Island

Brown LakeFerry North Stradbroke Island

 

Dinsdag en woensdag: Brisbane verkennen

Brisbane Sign

Dinsdag en woensdag heb ik twee volle dagen de tijd om Brisbane te verkennen. Brisbane verbaast mij echt, wat een fantastische stad! Heerlijk om rond te lopen door het centrum tussen de hoge gebouwen, een wandeling te maken langs de rivier en te genieten van het uitzicht vanaf de gratis ferry. Een leuk deel van de stad om rond te lopen is South Bank (aan de andere kant van de rivier t.o.v. het centrum). Daar vind je meerdere zwembaden, diverse wandel- en fietspaden en veel groen. Ook ga ik mee met een rondleiding door de klokkentoren van de Brisbane City Hall, bezoek ik vier musea en bezoek ik het parlement van Queensland. Interessant! Verder ga ik in Brisbane ook naar de kapper en was ik mijn kleren.

Skyline Brisbane

Albert Street Uniting ChurchBrisbane City Hall

Brisbane centrum

Uitzicht op South Bank

SouthbankSouthbank

Southbank

Queensland Art GalleryQueensland Parliament

Uitzicht vanaf klokkentoren

 

Donderdag: Brisbane-Noosa Heads

Donderdag regent het met name ’s ochtends behoorlijk. Voor mij wat minder, maar voor de bosbranden heel goed, omdat het helpt de bosbranden te blussen. Ik reis vandaag door van Brisbane naar Noosa Heads, dat ongeveer 150 kilometer noordelijker ligt.

 

Vrijdag: Noosa National Park

Noosa NP

In Noosa Heads loop ik de kustwandeling door Noosa National Park. Een prachtige wandeling met mooie uitzichten en stranden.

Noosa NPNoosa NP

Noosa NP

Vandaag (zaterdag) start mijn driedaagse tour over Fraser Island, waar ik ook twee nachten ga slapen. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld (deze week was ik op nummer 2: North Stradbroke Island). De tour vindt plaats met 4x4’s, waarin we ook zelf mogen gaan rijden. Ben heel benieuwd!

Route wereldreis week 13

arrow_up