Strand van Byron Bay

Afgelopen week was een redelijk rustige week. We blijven wat langer rond Sydney hangen doordat we onze plannen i.v.m. de bosbranden moeten wijzigen. Mijn vader vliegt terug naar Nederland en ik reis door langs de oostkust naar Byron Bay en Surfers Paradise.

 

Zaterdag: Palm Beach

Palm Beach

Het oorspronkelijke plan was om zaterdag en zondag door te brengen in Blue Mountains National Park. Doordat dit park voor een groot deel gesloten is en er veel bosbranden dichtbij zijn, hebben we onze plannen gewijzigd. We blijven nu wat langer rond Sydney hangen. Vandaag besluiten we naar Palm Beach te rijden, een landtong in het noordoosten van Sydney. We wandelen onder andere naar de vuurtoren voor een prachtig uitzicht. Palm Beach is heel mooi, maar het is er ook enorm druk (o.a. door de combinatie lekker weer, vakantieperiode en weekend).

Barrenjoey LighthousePalm Beach

 

Zondag: Parramatta

Old Government House Parramatta

Vandaag brengen we een bezoek aan voorstad Paramatta, dat ten westen van Sydney zelf ligt. Vaak worden de buitenwijken en voorsteden ook tot Sydney gerekend en wordt het hele gebied ‘Greater Sydney’ genoemd. Paramatta vind ik niet zo bijzonder. Er is een klein centrum met wat kerken en aan de rand van het centrum vind je wat oude koloniale panden, zoals het Old Government House.

St. John's Cathedral Parramatta St. Patrick's Cathedral Parramatta

 

Maandag: pap uitzwaaien en nachtbus naar Byron Bay

Greyhound bus

Mijn vader vliegt vandaag terug naar Nederland, dus we rijden naar het vliegveld van Sydney, waar we de huurauto inleveren (in 4 weken tijd 3570 kilometer op de teller). Na 4 weken samen door Australië te hebben gereisd is het heel gek om nu afscheid te nemen op het vliegveld en te weten dat we elkaar pas over vijf maanden weer zien (als ik eind mei terug in Nederland ben). We hebben veel moois gezien en gedaan en gezellige weken gehad samen. Heel leuk dat we dit samen konden doen en mooie weken om op terug te kijken.

Ik neem de trein naar het Sydney Central Station, waar ik nog 5,5 uur moet wachten op mijn nachtbus naar Byron Bay. Doordat ik mijn grote backpack bij mij heb, kan ik niet meer makkelijk de stad in. Dus ik breng de middag heerlijk lezend door in een stadspark naast centraal station. ’s Avonds om 19 uur vertrekt mijn nachtbus die me in 12,5 uur naar Byron Bay brengt, een kustplaats een kleine 800 kilometer ten noorden van Sydney. Gelukkig lukt het me om redelijk wat te slapen in de bus.

 

Dinsdag: Byron Bay

Uitzicht tijdens wandeling Byron Bay

Byron Bay is een kleine kustplaats die bekend staat om het surfen. Het is hier heel toeristisch, met veel hostels en restaurants. Op de dag van aankomst maak ik een mooie wandeling langs zee naar het Cape Byron Lighthouse (vuurtoren). Onderweg kom ik langs het meest oostelijke punt van het Australische vasteland. Hoogtepunt van de wandeling is dat ik dolfijnen zie zwemmen in zee (helaas geen mooie foto van).

Meest oostelijke punt Australische vastelandCape Byron Lighthouse

De laatste tijd zie je in mijn verslagen veel foto’s voorbij komen van stranden en kustwandelingen. Dat komt omdat ik sinds Jervis Bay alleen maar langs zee heb gereisd. De komende weken reis ik langs de oostkust, dus er zullen nog meer strand- en kustfoto’s volgen. Voor mij vervelen zulke uitzichten echt nog niet, maar er staan gelukkig ook andere mooie plekken op de planning.

Uitzicht tijdens wandeling Byron BayUitzicht tijdens wandeling Byron Bay

 

Woensdag: met de hippiebus naar Nimbin

Nimbin

Voor vandaag staat een dagexcursie op het programma, namelijk met de hippiebus naar Nimbin. Nimbin is een plaatsje dat meer landinwaarts ligt en bekend staat als de ‘wiet hoofdstad’ van Australië. Drugs is illegaal in Australië, maar in Nimbin wordt het min of meer gedoogd. Ik voel absoluut niet de behoefte om een joint of hashbrownie te proberen, maar die mogelijkheid is er wel. Verder is Nimbin ook uitgegroeid tot dé plaats voor hippies en andere alternatieve leefstijlen in Australië. Onderweg maken we nog een stop bij de Killen Falls (die door de extreme droogte bijna geheel zijn droog gevallen). Ik had iets meer van de excursie verwacht, want hoewel het een leuke dag is, is het niet echt spectaculair en is Nimbin super klein (ik had het binnen een half uur gezien).

Happy Coach

NimbinNimbin

Nimbin

NimbinKillen Falls

 

Donderdag: rustdag

Afgelopen weken hebben we veel gezien en gedaan, dus heerlijk om weer een keer een dag echt niets te doen. Uitslapen, een boek lezen en een begin maken met dit weekverslag. Genieten!

 

Vrijdag: door naar Surfers Paradise

Surfers Paradise Sign

Vrijdag neem ik de Greyhound bus naar Surfers Paradise. Ik heb een maandpas aangeschaft van Greyhound, dus ik kan van alle Greyhound bussen gebruik maken (en Greyhound heeft gelukkig veel stops langs de oostkust). Surfers Paradise is een voorstad van Gold Coast (de 6e stad van Australië met bijna 700.000 inwoners).

Vandaag (zaterdag) breng ik nog één dag door in Surfers Paradise, voor ik morgen op de bus stap naar Brisbane, dat met 2,5 miljoen inwoners de 3e stad van Australië is. Ik blijf een paar dagen in Brisbane en reis dan eind van de week door naar Noosa Heads, de uitvalsbasis voor Fraser Island (het grootste zandeiland ter wereld). Over die plekken lees je in de komende twee weekverslagen meer.

Route weekverslag 12

Reacties  

# Henk van de Riet 15-01-2020 11:08
Hoi Gelmer,
fantastisch om zo met je mee te kijken. En het verveeld ook niet om je foto's te bekijken. Nu weer 4 weken alleen op pad. Geniet van alles wat je tegenkomt! Groeten uit een nu winderig Enter.
Marian
Antwoorden
# Gelmer (Dive into the World) 16-01-2020 01:39
Dank voor je reactie! Leuk om te horen. Genieten doe ik zeker :)
Antwoorden
arrow_up