Lampionnen in Hoi An

Vandaag komt er een einde aan mijn drieweekse reis door Vietnam. Ik heb enorm genoten van de mooie natuur, de leuke steden, alle ontmoetingen en het lekkere eten. Begin van deze week was ik in Tam Cốc in het noorden van Vietnam. Daarna reisde ik per nachtbus door naar Huế in het midden van Vietnam. Vervolgens bezocht ik het prachtige Hội An. Tenslotte sloot ik de week af in Đà Nẵng.

 

Zaterdag: fietsen rondom Tam Cốc en nachtbus naar Huế

Uitzicht tijdens fietstocht Tam Coc

Zoals je in het vorige weekverslag hebt kunnen lezen heb ik gisteren een bezoek gebracht aan het Hang Múa Viewpoint in Tam Cốc. Vandaag huur ik een fiets en verken ik de prachtige omgeving verder. Ik fiets onder andere naar het punt waar je vanaf het viewpoint op uit kijkt. ’s Avonds reis ik met de nachtbus door naar Huế in het midden van Vietnam.

Uitzicht tijdens fietstocht Tam Coc

Uitzicht tijdens fietstocht Tam Coc

 

Zondag: naar de keizerlijke stad van Huế

Imperial City Hue

Na een rit van 11,5 uur arriveer ik ’s morgens om 07.15 uur in Huế. Huế was vroeger de keizerlijke hoofdstad van Vietnam en na het droppen van de backpack in het hostel loop ik door naar dit keizerlijke complex. In Huế zelf valt verder niet zoveel te beleven, dus ik blijf hier maar één nacht.

Keizerlijke stad Hué

Keizerlijke stad HuéKeizerlijke stad Hué

 

Maandag: naar Hội An en leuke fietstocht

Lampionnen in Hoi An

Maandag reis ik door naar het prachtige Hội An. Ik loop eerst een rondje door het oude centrum, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. ’s Middags maak ik samen met twee andere backpackers een leuke fietstocht van ruim 20 kilometer over het platteland rondom Hội An. Hội An zelf is enorm toeristisch, maar tijdens de fietstocht komen we nauwelijks andere toeristen tegen.

Bridge of Lights

Lampionnen in Hoi An

Fietstocht rondom Hoi AnFietstocht rondom Hoi An

 

Dinsdag: oude centrum van Hội An verkennen en korte fietstocht

Lampionnen in Hoi An in de avond

Vandaag verken ik het centrum van Hội An verder en ’s middags maak ik een fietstocht naar het strand. Terug fiets ik via een leuke binnendoor weg dwars door de rijstvelden. ’s Avonds bekijk ik de stad in het donker en met de verlichte lampionnen is de stad nog sfeervoller.

Aha houseGuang Gong Temple Hoi An

An Bang BeachUitzicht tijdens fietstocht

Uitzicht tijdens fietstocht

Lampionnen in de avond

 

Woensdag: laatste dag in Hội An

Japanse brug Hoi An

Na een paar drukke dagen doe ik het vandaag rustig aan. Ik loop een rondje in het centrum, bezoek een voorstelling over traditionele muziek en dans, werk wat op de laptop en geniet van het heerlijke eten in Hội An. Het broodje wat je hieronder op de foto ziet is een broodje báhn mì: een typisch Vietnamees broodje dat ik minstens twee keer per week eet.

Lunch Hoi AnDiner Hoi An

Tradtional Art Performance Hoi An

 

Donderdag: door naar Đà Nẵng en Marble Mountains

Uitzicht Marble Mountains

Aangezien mijn vlucht naar Cambodja zaterdag vanaf Đà Nẵng vertrekt en ik ook wel benieuwd ben naar die stad, besluit ik mijn reis door Vietnam af te sluiten met 2 nachten in Đà Nẵng. Mijn hostel is op loopafstand van het strand, maar helaas is het in verband met hoge golven niet toegestaan in de zee te zwemmen.

Strand Da Nang

’s Middags breng ik een bezoek aan de Marble Mountains. Hier werd vroeger marmer gewonnen. Tegenwoordig is het een toeristische attractie. Ik bezoek meerdere grotten, tempels en uitzichtpunten.

Marble MountainsTempel bij Marble Mountains

Grot bij Marble MountainsUitzicht bij Marble Mountains

Uitzicht bij Marble Mountains

 

Vrijdag: centrum van Đà Nẵng verkennen

Dragon Bridge Da Nang

’s Morgens neem ik de bus naar het centrum en ga ik naar een lokale markt en de Kathedraal van Đà Nẵng. Daarna loop ik de Dragon Bridge over. Deze brug is hét symbool van Đà Nẵng en stelt een draak voor. ’s Avonds is de brug verlicht en op zaterdag- en zondagavond spuwt de draak zelfs echt vuur. ’s Middags neem ik een duik in het zwembad van het hostel en doe ik wat laatste voorbereidingen voor Cambodja.

Da Nang Cathedral

Dragon BridgeHan Market

Vandaag ben ik eerst nog bij het hostel en vanavond vlieg ik van Đà Nẵng naar Siem Reap in Cambodja. Siem Reap is met name bekend van het Angkor Wat tempelcomplex. Het plan is een paar dagen in Siem Reap te blijven en daarna door te reizen richting de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Maar meer daarover in het volgende weekverslag…

Vietnam week 3

Reacties  

# Gerrit Pluimers 27-11-2019 11:27
Mooie reis!
Ik ben vooral benieuwd naar je verslag over Paaseiland, maar dat duurt nog een tijdje.....
Veel plezier.
Antwoorden
# Gelmer (Dive into the World) 27-11-2019 12:26
Leuk dat je reageert! Paaseiland duurt inderdaad nog even. Hoop daar eind maart 2020 te zijn. Ben er zelf ook benieuwd naar. Dankjewel!
Antwoorden
# Jaab 23-11-2019 12:34
Wat een gave reis maak jij.
Denk dat je ook wel veel mensen en collega backpackers ontmoet. Veel plezier nog en Gods zegen en bescherming gewenst. Gr. Jaab
Antwoorden
# Gelmer (Dive into the World) 23-11-2019 15:22
Hoi Jaab,
Dankjewel voor je reactie. Ik ontmoet zeker veel mensen. Veel backpackers ook inderdaad, van over de hele wereld (VS, Canada, Australië, Israël, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland etc.)
Dankjewel!
Antwoorden
arrow_up