Strand Cat Ba met kajaks

Vorige week was ik in Hanoi en deed ik een trekking in Sapa. Begin deze week nam ik de nachtbus van Sapa naar Cat Ba, een eiland voor de Vietnamese kust. Daar verbleef ik vier dagen die ik invulde met onder andere een hike in Cat Ba National Park, een boottocht en relaxen. Gisteren arriveerde ik op een nieuwe plek: Tam Cốc.

 

Zondag: weekverslag schrijven en dingen uitzoeken

Sapa Lake

Na de tweedaagse trekking in Sapa breng ik vandaag grotendeels door bij een Italiaans restaurant in Sapa. In het hostel is namelijk geen verwarming en met temperaturen tussen de 10 en 15 graden zit ik liever ergens waar het wel warm is. Ik geniet van een ontbijt en lunch en tussendoor maak ik een back-up van de foto’s, schrijf ik weekverslag 3, boek ik een hostel in Cat Ba en maak ik plannen voor de komende week.

Bananenpannenkoek SapaBun cha Sapa

Hierna maak ik nog een wandeling door Sapa en ’s avonds eet ik bij een Vietnamees restaurant. Om 20.30 uur vertrekt mijn nachtbus naar Cat Ba, een rit van 10 uur.

 

Maandag: hike in het Cat Ba National Park en naar twee grotten

Uitzicht Cat Ba National Park

De nachtbus arriveert rond 06.30 uur in Cat Ba, dus ik ben mooi vroeg bij het hostel. Omdat ik toch nog niet kan inchecken sluit ik aan bij 3 Singaporese jongens die naar het Cat Ba National Park en twee grotten gaan. In het nationale park doen we een hike naar de top, waar we een geweldig uitzicht hebben over de omgeving. Vervolgens bezoeken we de Trung Trang Cave en de Hospital Cave. Deze laatstgenoemde grot is bekend door de Vietnamoorlog. In de grot was een geheim ziekenhuis gevestigd.

Uitzicht Cat Ba National Park

Uitzicht Cat Ba National Park

Trung Trang CaveHospital Cave

 

Dinsdag: boottocht vanuit Cat Ba

Uitzicht tijdens boottocht Cat Ba

Vandaag heb ik een hele mooie boottocht gemaakt vanuit Cat Ba. Veel mensen maken een boottocht in Halong Bay (dat iets noordelijker ligt), maar Cat Ba biedt een vergelijkbaar landschap en is minder toeristisch en goedkoper. ’s Morgens geniet ik van de mooie uitzichten vanaf de boot. Daarna een kajaktocht van 1,5 uur, gevolgd door een lekkere lunch. ’s Middags is er nog tijd voor zwemmen en kajakken. Ondanks dat het een behoorlijk regenachtige dag is, is de tour toch enorm leuk.

Uitzicht tijdens boottocht Cat Ba

Uitzicht tijdens boottocht Cat Ba

Uitzicht tijdens boottocht Cat Ba

Uitzicht tijdens boottocht Cat BaKajakken tijdens boottocht

Gelmer in kajakUitzicht tijdens boottocht Cat Ba

 

Woensdag en donderdag: relaxen in Cat Ba

Gelmer zittend op strand (Cat Co Beach 3)

Woensdag en donderdag staan in het teken van uitrusten en praktische dingen regelen. Uitslapen, naar het strand, op de laptop, het volgende hostel boeken en de was laten doen. Af en toe zijn zulke dagen echt heerlijk, zeker tijdens zo’n lange reis. 

Wandelpad langs de kust Cat Ba

Cat Co Beach 3

 

Vrijdag: van Cat Ba naar Tam Cốc

Hang Múa Viewpoint

Na vier dagen in Cat Ba, reis ik vandaag door naar het dorp Tam Cốc. Ik neem ’s morgens de bus en arriveer in de loop van de middag in Tam Cốc. Aan het eind van de middag fiets ik naar het Hang Múa Viewpoint. Wat een geweldig uitzicht! Een mooie afsluiter van deze week.

Hang Múa Viewpoint

Hang Múa Viewpoint

Hang Múa Viewpoint

Tam Cốc is voor mij de laatste bestemming in het noorden van Vietnam. Vanavond reis ik door met de nachtbus naar Huế in het midden van Vietnam. Na een bezoek aan Huế reis ik door naar Hội An en Đà Nẵng, waar ik de rest van de week door zal brengen. Vanaf Đà Nẵng vertrekt volgende week zaterdag mijn vlucht naar Cambodja.

Vietnam wereldreis week #04

Reacties  

# Henk van de Riet 18-11-2019 10:26
genieten Gelmer!
Wat veel indrukken en pas 3 weken onderweg.
Antwoorden
# Gelmer (Dive into the World) 18-11-2019 14:47
Leuk dat je reageert :)
Inmiddels al weer 4 weken onderweg en inderdaad veel indrukken opgedaan. Zeker Vietnam biedt veel variatie: leuke steden, mooie natuur en heerlijke stranden. Zeker genieten, elke dag opnieuw!
Antwoorden
arrow_up