Pai Canyon net na zonsondergang

Mijn tweede en tevens laatste week in Thailand zit er alweer op. Ik begon de week met een dag tempels spotten in Ayutthaya, nam de nachttrein naar Chiang Mai en bracht daar twee dagen door. Ook verbleef ik 1,5 dag in backpackersdorp Pai, dat op drie uur rijden van Chiang Mai ligt. Tenslotte sloot ik de week af in Chiang Mai.

 

Zaterdag: fietsen langs de tempels in Ayutthaya

Wat Phra Si Sanphet chedi's

Het vorige weekverslag sloot ik af met mijn aankomst in Ayutthaya. Vandaag heb ik een fiets gehuurd en ga ik meer van tempelstad Ayutthaya ontdekken. ’s Morgens bezoek ik de tempelcomplexen Wat Ratchaburana, Wat Mahathat (bekend om het Boeddhahoofd tussen de boomwortels) en Wat Phra Ram. Leuk om zo rond te fietsen en de verschillende tempelruïnes te bezoeken. In het jaar 1700 was Ayutthaya één van de grootste steden ter wereld, maar nu herinneren alleen de tempelruïnes nog aan die tijd.

Wat Mahathat boeddhahoofd

Na de lunch bezoek ik een liggende boeddha (Wat Lokayasutharam), ga ik naar de ‘Wie is de Mol tempel’ Wat Chai Watthanaram (in 2007 is hier een aflevering van 'Wie is de mol?' opgenomen) en bekijk ik de drie chedi’s van het Wat Phra Si Sanphet complex.

Wat Lokayasutharam

Wat Chai Watthanaram

Voor wie het woord chedi niet kent: deze term wordt veel in Thailand gebruikt en is een Thais woord voor een boeddhistische stoepa (zo’n groot halfrond boeddhistisch gebouw). Elk boeddhistisch land heeft weer z’n eigen term voor de stoepa. Zo heet het in Sri Lanka bijvoorbeeld een dagoba.

's Avonds neem ik de nachttrein van Ayutthaya naar Chiang Mai. Deze rit duurt in totaal 11 uur en het grootste deel van de reis breng ik slapend door. Een hele relaxte manier om naar Chiang Mai te reizen.

Wat Phra Si SanphetNachttrein Ayutthaya-Chiang Mai

 

Zondag: uitzicht over Chiang Mai en naar de Sunday Night Market

Uitzicht over Chiang Mai

In Chiang Mai deel ik met een aantal mede-backpackers een taxi en gaan we naar de Wat Phrathat Doi Suthep. Deze is heel mooi (met veel gouden versieringen), maar waar we eigenlijk voor komen is het mooie uitzicht dat je vanaf hier hebt over Chiang Mai. ’s Avonds gaan we naar de Sunday Night Market. Deze markt wordt wekelijks gehouden in Chiang Mai en er komen heel veel bezoekers op af. Ik nuttig op de Night Market mijn avondmaaltijd: een heerlijke currysoep (Khao Soi).

Wat Phrathat Doi Suthep

Sunday Night Market Chiang MaiKhao Soi currysoep

 

Maandag: dagtour naar het prachtige Doi Inthanon National Park

Wachirathan Waterfall

Ik heb een dagexcursie geboekt naar het Doi Inthanon National Park. Dit park bevindt zich op ongeveer 1,5 uur rijden van Chiang Mai. ’s Morgens bezichtigen we twee prachtige watervallen (Sirithan Waterfall en Wachirathan Waterfall) en bezoeken we een lokaal dorpje.

Sirithan Waterfall

White Karen Hill tribe village huis

Na de lunch gaan we naar het hoogste punt van Thailand (op 2.565 meter) en lopen we de Angka Nature Trail. Tenslotte bezoeken we de Twin Pagodas. Deze zijn gebouwd ter ere van de 60e verjaardag van de vorige koning en koningin van Thailand. Bij de Twin Pagodas aangekomen hebben we een prachtig uitzicht over de omgeving. Een hele leuke dag met veel mooie natuur.

Bord hoogste punt van Thailand

Angka Nature TrailAngka Nature Trail

Twin Pagodas

 

Dinsdag: van Chiang Mai naar Pai

Ik besluit door te reizen naar Pai dat ongeveer 130 kilometer ten noordwesten van Chiang Mai ligt. In totaal is dit een rit van 3 uur met maar liefst 762 bochten. ’s Middags verken ik het plaatsje, ga ik wat eten in het centrum en breng ik mijn kleren naar een wasserij. Overdag is Pai redelijk rustig, maar ’s avonds zijn er allemaal streetfood stalletjes en is het gezellig druk.

Minivan van Chiang Mai naar PaiPai in de avond

 

Woensdag: dagtour rondom Pai

Bamboo Bridge Pai

Vandaag heb ik een tour geboekt en samen met vier andere backpackers gaan we de omgeving van Pai verkennen. De eerste stop is de White Buddha. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over Pai. Ook bij de volgende stop, het Yun Lai Viewpoint, hebben we een prachtig uitzicht over de groene omgeving. 

White Buddha

Uitzicht vanaf de White Buddha

Yun Lai Viewpoint PaiYun Lai Viewpoint Pai

Eén van de mooiste stops vind ik de Bamboo Bridge. Dit is een wandelpad van bamboe op palen door de rijstvelden. Een andere stop is de Land Split. In 2008 vond er een aardbeving plaats die het land van een boer in tweeën spleet. Hij besloot om er een toeristische attractie van te maken en dat werd gelukkig een succes. Je kunt door de kloof heen lopen die zo’n 11 meter diep is.

Bamboo Bridge Pai

Land Split Pai

We eindigen de tour bij de Pai Canyon. Een hele mooie plek en de zonsondergang is prachtig!

Pai Canyon zonsondergang

 

Donderdag: terug naar Chiang Mai

Onderweg van Pai naar Chiang Mai

Na twee nachten in Pai te hebben doorgebracht besluit ik om donderdag weer terug naar Chiang Mai te gaan (van/naar Pai reis je altijd via Chiang Mai, verder vertrekt vanaf Chiang Mai ook mijn vlucht naar Vietnam). Begin van de middag arriveer ik bij het hostel. De rest van de dag verken ik de omgeving van het hostel en geniet van het Thaise straatleven.

Nawarat Market (Chiang Mai)Ping River

 

Vrijdag: tempels in Chiang Mai

Wat Umong Mahathera Chan

Ik bezoek meerdere bekende en onbekende tempels in Chiang Mai, waaronder Wat Buppharam, Wat Duang Dee en Wat Chedi Luang. Misschien was je al opgevallen dat de tempelnamen allemaal beginnen met ‘wat’. Dat is het Thaise woord voor tempel.

Wat Saen Fang tempel

Wat MahawanWat Mahawan

Wat Lok Mi LiWat Chedi Luang

Vandaag is mijn laatste volle dag in Thailand. Ik heb een accommodatie met zwembad geboekt vlakbij het vliegveld van Chiang Mai en daarmee sluit ik mijn reis door Thailand op een relaxte manier af. Morgenmiddag vlieg ik van Chiang Mai naar de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Daar heb ik 3 nachten geboekt en verder staan de plannen voor Vietnam nog helemaal open. Dus als je tips hebt voor Vietnam, laat even een reactie achter!

Kaart weekverslag #02

Reacties  

# Cita Diepenmaat 03-11-2019 16:31
Leuk om te lezen Gelmer. Ik weet weinig tot niks van Thailand en krijg zo een goede indruk van de omgeving. Prachtig dat pad door de rijstvelden. Dat is wel wat anders dan lopen door De Mors
Antwoorden
# Gelmer (Dive into the World) 04-11-2019 01:35
Dankjewel voor je reactie. Leuk om te horen!
Dat pad door de rijstvelden is inderdaad prachtig. Hoewel De Mors ook heel mooi is, is het zeker niet te vergelijken.
Antwoorden
# Henk van de Riet 03-11-2019 11:59
Hallo Gelmer, we hebben zojuist je weekverslag bekeken. Wat een prachtige plekken (en foto's) en mooi om je reisverslag te lezen en je te volgen.
Goede reis in Vietnam en de groeten van Henk, Marian en Joris
Antwoorden
# Gelmer (Dive into the World) 03-11-2019 15:59
Bedankt voor jullie reactie! Leuk dat jullie mij volgen!
Antwoorden
# Lydia 02-11-2019 22:47
Mooie week heb je gehad. Prachtige plekken, mooie ontmoetingen!
Morgen een goede vlucht en veel plezier in Vietnam!
Antwoorden
# Gelmer (Dive into the World) 03-11-2019 03:39
Was zeker een mooie week. Dankjewel!
Antwoorden
arrow_up