Bestemmingen wereldreis

Het is bijna zover: ik ga 7,5 maand over de wereld reizen. Nieuwe landen ontdekken, natuur bewonderen, wereldsteden verkennen, onderdompelen in de cultuur en genieten van mooie stranden. In deze blog lees je wat de route wordt van mijn wereldreis. Tijdens deze reis probeer ik je wekelijks op de hoogte te houden met een weekverslag.

 

Thailand (2 weken)

Maha Chetsadabodin Royal Pavilion o Trimuk Palace in Bangkok

Ik begin mijn reis in Thailand, het enige land op mijn route waar ik eerder ben geweest. Bij mijn vorige reis naar Thailand ben ik na een aantal dagen Bangkok doorgevlogen naar het zuiden. Ik begin in hoofdstad Bangkok. Daarna ga ik 2 weken het noorden van Thailand verkennen.

Chinatown in BangkokErawan NP

 

Vietnam (3 weken)

Temple of Literature in Hanoi

Hoofdstad Hanoi is het startpunt van mijn reis door Vietnam. Vietnam wordt een combinatie tussen steden, natuur en cultuur. Ik ga naar het noorden en midden van Vietnam, waar ik voor alle plekken ruim de tijd neem. Vanaf Đà Nẵng (in het midden van Vietnam) vlieg ik dan door naar buurland Cambodja.

Bootjes in VietnamTempel in Hue

Lampionnen in Hoi An

 

Cambodja (1 week)

Angkor tempel in Cambodja

Het Aziatische land Cambodja staat bekend om tempelcomplex Angkor Wat. Die staat in elk geval op mijn planning. Daarnaast wil ik graag naar de hoofdstad Phnom Penh, waar onder andere veel te zien valt over de indrukwekkende geschiedenis van Cambodja.

 

Thailand (2 dagen)

Ik sluit mijn backpackreis door Azië af in Bangkok. Vanaf daar vlieg ik naar Australië.

 

Australië (9 weken)

12 Apostelen

In Australië heb ik maar liefst 9 weken de tijd. Ik arriveer begin december in Adelaide, waar ik 4 dagen blijf om de stad te verkennen. Mijn vader komt me opzoeken in Australië en reist 4 weken met mij mee van Adelaide naar Sydney. We hebben een auto gehuurd en gaan een roadtrip maken vanaf Adelaide, via de Great Ocean Road naar Melbourne en daarna door naar Sydney. Oud en nieuw gaan we dan vieren in Sydney. Begin januari vliegt mijn vader weer naar Nederland en reis ik zelf omhoog langs de oostkust. Dit deel ga ik afleggen per bus. Het plan is om vanaf Sydney via Brisbane naar Cairns te reizen.

SydneyKoala in Australië

 

Nieuw-Zeeland (4 weken)

Vervolgens vlieg ik naar Nieuw-Zeeland, het land bovenaan mijn bucketlist. Hier krijg ik weer gezelschap, want mijn moeder gaat 4 weken met mij mee reizen. We gaan met onze huurauto een roadtrip maken vanaf Christchurch op het Zuidereiland naar Auckland op het Noordereiland. Het plan is om vooral te gaan genieten van de mooie natuur.

Waterval in Nieuw-ZeelandChampagne Pool

 

 

Frans-Polynesië (2 weken)

Palmbomen op Frans-Polynesië

Bij het vaststellen van de route was het plan om na Nieuw-Zeeland door te reizen richting Zuid-Amerika. Maar als je eenmaal in Nieuw-Zeeland bent is het wel heel verleidelijk om een eilandengroep in Oceanië mee te pakken. In dat deel van de wereld kom je nou eenmaal niet zo snel vanuit Nederland en tijdens mijn wereldreis heb ik er tijd voor. Frans-Polynesië was al langer één van mijn droombestemmingen en vanaf daar is het mogelijk om door te vliegen naar Zuid-Amerika. Die keuze was dus snel gemaakt.

Frans-Polynesië is een overzees land dat behoort tot Frankrijk en ligt in de Grote Oceaan. Eén van de bekendste eilanden is Bora Bora, maar in totaal bestaat het eilandenrijk uit 118 eilanden. Daarvan ga ik er 6 bezoeken: Tahiti, Maupiti, Raiatea, Huahine, Bora Bora en Moorea.

 

Paaseiland (4 dagen)

Zonsopkomst op Paaseiland

In mijn jeugd las ik een boek dat zich afspeelde op Paaseiland en sindsdien leek het eiland mij een bijzondere bestemming om ooit eens te bezoeken. Nooit gedacht dat dat zo snel werkelijkheid zou gaan worden…

Paaseiland is één van de meest afgelegen plekken op de wereld en ligt midden in de Grote Oceaan. Het dichtstbijzijnde bewoonde eiland ligt op maar liefst 2075 kilometer afstand. Ik heb vier dagen de tijd om het eiland te verkennen en de bekende paaseilandbeelden, de Moai, te zien.

 

Chili, Bolivia en Peru (8 weken)

Na Paaseiland vlieg ik in 4,5 uur naar Santiago de Chile in Chili. Voor Zuid-Amerika heb ik ongeveer twee maanden de tijd om vanaf Santiago de Chile naar Lima in Peru te reizen. Het idee is om eerst het noorden van Chili te gaan verkennen, daarna naar Bolivia te reizen en onder andere naar de zoutvlakte Salar de Uyuni te gaan en ten slotte rond te reizen door Peru. Met name wereldwonder Machu Picchu staat hoog op mijn ‘wishlist’.

Machu Picchu, PeruSalar de Uyuni, Bolivia

 

Toronto (3 dagen)

Niagara Falls (Canada)

Ten slotte vlieg ik eind mei 2020 vanuit Lima (Peru) met Air Canada via Toronto weer naar Amsterdam. Het was mogelijk om een stopover in het Canadese Toronto toe te voegen aan de route, dus ik heb nog 3 dagen de tijd in Toronto. Ik ga de stad sowieso verkennen en als het lukt wil ik nog naar de Niagara Falls. Ik hoop weer voet op Nederlandse bodem te zetten op 29 mei 2020.


Het is de bedoeling om jullie de komende maanden op de hoogte te houden met een wekelijks verslag op deze blog en daarnaast ga ik ook regelmatig updates plaatsen op Instagram (diveintotheworld_nl) en Facebook (DiveintotheWorldNL). Het zou leuk zijn als je me daar ook gaat volgen, als je dat nog niet doet! Verder zal er ook geregeld een losse blog online komen om je te inspireren en praktische tips te geven voor bestemmingen binnen en buiten Europa.

Heb je nog tips voor één of meerdere bestemmingen waar ik heen ga, laat het dan zeker even weten door een reactie achter te laten of me een mailtje te sturen.

 

Update maart 2020: door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus moest ik helaas eerder terug naar Nederland. Daardoor zijn de eilanden Huahine, Bora Bora en Moorea in Frans-Polynesië vervallen en ben ik ook niet door gereisd naar Zuid-Amerika. Mijn terugvlucht was vanaf Frans-Polynesië naar Parijs (Frankrijk) en vanaf daar ben ik met de Thalys naar Nederland gereisd. Mijn wereldreis duurde hierdoor 5 i.p.v. ruim 7 maanden.

De laatste vier afbeeldingen in deze blog zijn afkomstig van Unsplash.

 

Wil je nog iets weten over mijn reis?

arrow_up